Back to Top

Uutiset

Tiedotteet

Tänne julkaistaan yleiset tiedotteet koskien raamattukoulun toimintaa.

Muutoksia Avoimessa Raamattukoulussa

      Julkaistu: 12.10.2017 10:46     Kirjoittanut Administrator User Tulosta

Suomen Metodistikirkon organisaatio muutoksen myötä kirkon työmuodot muuttuivat toimialoiksi ja toimialoille valittiin johtajat Suomen Metodistikirkon vuosikonferenssissa kesällä 2017.

Avoimen Raamattukoulun ent. rehtori Jori Brander jatkaa piirikunnanjohtajan työn ohella Metodistikirkon teologisen seminaarin työssä vastuualueenaan Suomen Metodistikirkon pastorien ja työntekijöiden koulutus. 

Koulutuksen toimiala-johtajaksi valittiin past. Jukka Hiltunen Lahdesta. Hänen vastuualueenaan on Avoin Raamattukoulu, seurakunta-palvelija sekä maallikkosaarnaaja- koulutus sekä koulutuksen kehittäminen ja uudelleen organisointi. 

Mikäli olet kiinnostunut oppimaan ( koulutuksesta )  niin ota yhteyttä ja saat lisätietoja : Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. tai 050 5636540.

Vinkki!

 

----

 

Webinaarin kokeilu 22.5. klo 20

      Julkaistu: 22.05.2015 01:00     Kirjoittanut Jori Tulosta

Webinaarin kokeilu 22.5. klo 20

Aloitetaan otsikon asiasta.  Eli tänään (22.5.) klo 20 olisi tarkoitus kokeilla yhteyksiä webinaarin toteuttamiseksi. Testikokeiluja olen tehnyt Skypellä, mutta se ei toimi, jos on yhtään heikommat yhteydet käytössä. Nyt olisi testattavana Googlen Hangouts. Sitä käytetään suoraan nettiselaimesta, mutta sitä voi käyttään myös Android Tabletista tai puhelimesta, mikä voi olla helpoin tapa saada oma kuva ja ääni tulemaan. Itse kokeilen käyttää kannettavaa tietokonetta.

Huomasin, että sivuillamme oleva kalenteri (linkki sivulle) käyttää aikavyöhykkeitä ja luonnollisesti kalenterin tapahtumat ovat Suomen ajassa. Jos taas sinun koneellasi / Google-tunnuksessa on oletusaikavyöhyke jotain muuta, näyttää kellonajat jotain aivan muuta.  Huomaa siis tämä, jos aika on jotain muuta sinulla.

Ja webinaariin pääset osallistumaan kalenteritapahtuman sivulta (liity videopuheluun linkistä). Tai suoraan tämän linkin takaa.

Tänään webinaarissa ei ole isompaa tavoitetta, vaan lähinnä opetellaan ottamaan tämä yhteys ja jos kaikki toimii, niin keskustellaan ajatuksista, joita on syntynyt.  Jos et siis saa yhteyttä tai ehdi kiireiltä osallistua tämän illan kokeiluun, niin ei haittaa. Toivottavasti joku kuitenkin pääsee, että saadaan testattua, että käytämmekö jatkossa tätä vai etsimmekö edelleen uutta tekniikkaa.

 

 Muita kuulumisia sen verran, että haastavat aikataulut ovat menneet uusiksi vielä siksikin, että allekirjoittanut on tässä vähän sairastellut ja tullut muutamia ylimääräisiä matkoja ja palavereitakin. Uusi etäjärjestelmä on testipuolella kuitenkin valmisteilla. Tällä hetkellä arvioidaan kuitenkin vielä sitä, että vaihdammeko samassa yhteydessä palveluntarjoajaa, mikä todennäköisesti on kuitenkin edessä myöhemmin. Kirjautumisongelmia ei ole saatu nykyisen palveluntarjoajan alustalla ratkaistua, joten sen osalta joudumme vielä odottamaan testipalvelimen siirtoa nykyisen järjestelmän tilalle. 

Muuten kaikki kolme orientaatiota on nyt pidetty ja lisää materiaalia on tulossa kurssille tutkittavaksi halukkaille. Ensin pitää kuitenkin saada meidät kaikki kokoon  - eli pääsemään kirjautumaan järjestelmään. Mutta tästä enemmän vielä tänään kokoontumisessa, jos nyt tekniikka on armollinen.

 Rukouksin ja sinua siunaten,

    - jori -

Ongelmat kirjautumisessa

      Julkaistu: 16.01.2015 00:00     Kirjoittanut Jori Tulosta

Ongelmia rekisteröitymisessä ja kirjautumisessa

Monella on ollut kirjautumis- ja rekisteriöintiongelmia etäjärjestelmässä. Vika ei jostain syystä koske aiemmin tehtyjä tunnuksia eikä kaikkia uusiakaan. Yritän alkuviikosta tehdä päivityksen ongelman korjaamiseksi samalla, kun päivitämme tekniikkaa muutenkin.

Päivityksen aikana voi tulla käyttökatkoja, joita jo etukäteen pahoittelen. Katkot minimoidaan siten, että kehitystyö tehdään 'testipalvelimella', josta järjestelmä sitten siirretään tänne. Palvelimet eivät ole identtisiä, joten ongelmia voi silti esiintyä. Pyydän kärsivällisyyttä.

 

Päivitystä tehdään testipalvelimelle parhaillaan ja alustava aikataulu on saada uusi versio käyttöön tämän viikon torstaina eli 7.5. Palataan silloin asiaan uudelleen. 

    - jori -

Vuosi 2015

      Julkaistu: 16.01.2015 00:00     Kirjoittanut Jori Tulosta

Siunattua armon vuotta 2015!

Avoinraamattukoulu on läpikäynyt melkoisen ponnistuksen vuosien 2012-2014 aikana. Kahden vuoden aikana kävimme läpi ensimmäisen vuosikurssin kanssa kaavaillun opintokokonaisuuden. Etenkin syksy 2014 oli haastava, kun tekniikka ja aikataulut kääntyivät täysin vastaisiksi. Syksyn opinnot on jouduttu tekemään kokonaan ilman etäjärjestelmää, mikä samalla söi entistä enemmän resursseja jatkokehitykseltä. Vuoden 2015 alussa onnistuimme saamaan nykyisen järjestelmän uudelleen toimintaan palvelinpäivityksten jälkeen, jotta ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat voivat tehdä opintonsa loppuun. Paljon hyvääkin saatiin aikaan. Moni vaihe prosessissa on löytänyt pikkuhiljaa luonnollisen mallinsa ja paljon 2012 täysin tekemättä olleita vaiheita on nyt valmiina, kun aloitetaan uutta kierrosta.

Tarkoitus on vuoden 2015 aikana siirtyä uuteen järjestelmään ja muuttaa opintojen tekemisen mallia parempaan suuntaan pilottivaiheessa opitun perusteella. Pilotissa teimme paljon virheitä, mutta niistä opitaan ja yritetään tehdän seuraavalla kerralla edes jotain paremmin. Uusien kurssien on tarkoitus alkaa 3/2015 nykyisellä etäjärjestelmällä. Vuoden 2015 aikana on kuitenkin tarkoitus siirtyä uuteen järjestelmään ja etsiä uusia tapoja tehdä oppimisesta syvempi ja opetuslapseuttavampi kokemus.

Tästä me taas lähdemme eteenpäin. Uskon vuoden 2015 olevan hyvä vuosi myös tällä saralla. 

    - jori -

Kesä 2014

      Julkaistu: 06.06.2014 01:00     Kirjoittanut Jori Tulosta

Loistavaa kesää!

Kevään lähiopetukset tuli kaikki pidettyä 1.6. mennessä etelässä ja pohjoisessa. Tällä hetkellä on niiden suhteen sinänsä hyvä mieli, vaikka paljon sellaista, mitä ajatteli tekevänsä jäi vielä odottamaan valmistumista. Elokuussa jatkamme metodismiin keskittyvällä kurssilla ja paikkana on etelässä on todennäköisesti Jokilaakson seurakunta, joka on muuttaa kesällä uusiin tiloihin. Mutta näistä enemmän kesän jälkeen.

Olen lisännyt nyt Vanhan testamentin -kurssin tehtävän nettiin. Samoin siellä on rovasti Olavi Peltolan 'Löytöretki Vanhaan testamenttiin' -kirja pdf-tiedostona, mitä on vaikea enää saada kirjana. Lisäsin myös sen aikajanan, jota lähiopetuksessa käytin. Samoin Usherin aikajanan. Ja bonuksena teologian tohtori Hannu Pöyhösen loistavan artikkelin Vanhan testamentin kaanonin synnystä. Se haastaa sinut ajattelemaan jo oppimisia totuuksia, koska se perustuu idän kirkon näkemykseen.

Edelleen evankelioinnin kurssiin olen lisännyt Jan-Markuksen materiaalit ja tehtävän. Tätä kurssia täydennän vielä myöhemmin, mutta nämä materiaalit riittävät hyvin loppuntyön tekemiseen.

Lopputöitä voi siis työstää eteenpäin, jos kesällä on tylsää :D

Ja sitten lopuksi tärkeä tiedotus. Raamattukoulun sivusto uudistaan tämän kuukauden aikana. Teen työn testipalvelimella, joten sivusto toimii koko ajan niin kuin tähän mennessä ja sitten vain päivittyy uuteen versioon, kun kaikki on valmista. Tänään (6.6.) siirrän nykytilanteen työstettäväksi testipalvelimelle, joten vaikka järjestelmä toimii normaalisti, niin pyydän, että ette palauta lopputöitä ennen kuin tiedotan palvelimen päivittyneen uuteen versioon. Muutoin kaikki on siis normaalisti käytössä, mutta lopputyöt voitte palauttaa joko palvelimen päivittämisen jälkeen tai sähköpostilla minulle.

Tänään ennen palvelimen 'jäädytystä' kirjaan arvosanat ja palautteet tässä välissä palautetuista lopputöistä. 

 Mutta kaiken tämän myötä oikein siunattua kesää sinulle ja yritään myös lomailla jossain välissä,

    - jori -

Kevään 2014 toinen kurssi

      Julkaistu: 22.02.2014 00:00     Kirjoittanut Jori Tulosta

Hei!

Kevään toinen kurssi alkaa. Se on käytännön teologian aihe: evankeliointi. Ensimmäinen lähiopetus tästä aiheesta on jo pidetty Oulussa, mutta etelän lähiopetus pidetään  lauantaina 1.3.2014 klo 11 alkaen. Tällä kertaa kokoonnumme Lahteen (ks.  ohje ), missä Jan-Markus Jeromaa opettaa meitä.

Oppikirjoista kertoo opettaja enemmän paikan päällä - päivitän tiedot tänne sitten tarkemmin.

SIunaten,

    - jori -

Sivu 1 / 2